Már 16 magyar úszó koronatesztje pozitív!

Kapás Boglárka után Kozma Dominik is bejelentette, elkapta a koronavírust. Kedd estig újabb úszók tesztje lett pozitív. FRISSÍTÉS: ma reggelre ez a szám 16!

Hétfőn délután az Instagram oldalán jelentette be Kapás Boglárka, pozitív lett a koronavírus tesztje. Két tesztet is végeztek rajta, a második mutatta ki a betegséget. Hangsúlyozta, nincsenek tünetei, jól van, de ezért is fontos otthon maradni ilyenkor, mert másokat megfertőzhet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kapas Boglarka (@boglarkapas) által megosztott bejegyzés,

Aztán a világ- és Európa-bajnokság érese, Kozma Dominik sokkolta a rajongóit. Közösségi oldalán tett bejegyzése szerint neki is a második teszt mutathatta ki a koronavírus-fertőzést a szervezetében.

Fotó: Instagram/kozma.dominik_

Kedd estig kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt az elvégzett koronavírus-tesztek – közölte a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ). 

“A tesztelésen részt vett a válogatott keret valamennyi tagja, illetve a válogatott mellett dolgozó szakemberek (edzők, gyúrók) is. A szövetségbe folyamatosan érkeznek az eredmények, melyek kedd estig kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt. Ők valamennyien külföldi edzőtáborokban jártak, melyeket követően 14 napra karanténba vonultak, azaz hazatérésük óta egyikük sem vett részt edzéseken” – olvasható a MÚSZ MTI-hez eljuttatott közleményében.

FRISSÍTÉS!

Szerda reggel jött a friss hír, összesen 16 válogatott úszó kapta el a koronavírust. Ráadásul vannak olyanok is, akiknek harmadik tesztet is végezni kell, mert a második kétes eredményt mutatott. A Nemzeti Sport cikke szerint Kapás Boglárkán és Kozma Dominiken kívül Horváth Dávid, Bohus Richárd, úszók, Nagy Péter edző, és a szövetségi kapitány fia, Dániel is megfertőződött.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra