Bréking! Érkezik a hó - már nem sok időnk maradt!

Havat hoz a december.

A legfrissebb előrejelzések szerint havazással érkezik a december az országba. Pénteken már csak szórványosan lehet majd számítani esőre, záporra, a szél azonban megélénkül. A hőmérséklet 9 és 14°C között alakul majd és hidegfronti hatás kezdődik.

Szombaton a Blikk híre szerint "az erős, olykor viharos északnyugati szél hatására tovább csökken a felhőzet, kisüt a nap, majd délután záporok, északon és keleten már hózáporok fordulnak elő. Erős lehűlés várható: délután már csak 5-6°C valószínű" – tájékoztat a köpönyeg.hu.

via GIPHY

Vasárnap eleinte derült idő lesz, napközen azonban megnövekszik majd a felhőzet, estétől pedig már csapadékra is lehet számítani. A fagyos reggelt hideg nappal követi, délután is csak 2-6°C ígérkezik.

Hétfőn aztán már havazásra is lehet számítani a lap előrejelzése szerint: december 2-án erősen felhős, vagy borult lesz az ég, többfelé várható csapadék, északon havazás, délen havas eső, eső, hó vegyesen lehet. Reggel -1, délután +2 fok körüli értékeket mérhetünk, tehát olvad majd a hó.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra