Elfogatóparancs a 16 éves Leventével szemben - ezt tette a barátjával!

A II. kerületi rendőrök az egyik feltételezett elkövetőt elfogták, 16 éves társa ellen elfogatóparancsot adtak ki.

"A 20 éves váci T. Tamás a gyanú szerint társával, a 16 éves Salamon Leventével 2019. október 16-án 5 óra 50 perc körül kirabolt egy nőt Budapest II. kerületében, a Bem rakparton" - írja a police.hu. A két fiatal férfi a közleményük szerint először a nő háta mögé léptek, majd egyikük lefogta, társa pedig kirántotta kezéből a táskáját. Az elkövetők ezután a Margit hídnál villamosra szálltak és elmenekültek.

Fotó: Police.hu

A nyomozók a lefoglalt kamerafelvételek alapján rövid időn belül azonosították a rablással gyanúsítható férfit és fiatal társát; T. Tamást november 22-én este a váci vasútállomáson elfogták, a 16 éves Salamon Levente ellen pedig elfogatóparancsot bocsátottak ki. A nyomozók T. Tamást rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, Salamon Leventét jelenleg is keresik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Salamon Levente tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

24 óra