Heten égtek halálra az M5-ösön! Köztük gyerekek is - Fotók

Átszakította a korlátot.

Súlyos baleset történt hétfőn hajnalban az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán Balástya közelében. "Az elsődleges adatok szerint egy Budapest felé tartó kamion eddig ismeretlen okból átszakította a szalagkorlátot és a szembejövő sávokban odaérkező két személyautóval ütközött. A két autó kigyulladt, a benne utazók a helyszínen meghaltak." - írja a police.hu.

Megrázó képek érkeztek a baleset helyszínéről!

"Az egyik személyautóban egy négytagú román állampolgárságú család utazott - két felnőtt és két gyermek - , a másik jármű utasainak azonosítása még tart. A baleset feltehetőleg műszaki hiba miatt következhetett be"

– mondta a Blikk híre szerint Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Korábban az MTI-nek az is elmondta, a baleset fél három körül történt a sztráda 146-os kilométerszelvényében. Az elsődleges adatok szerint egy Budapest felé tartó kamion eddig ismeretlen okból átszakította a szalagkorlátot és a szembejövő sávokban két személyautóval ütközött. A két autó kigyulladt, a benne utazó hét ember a helyszínen meghalt, a kamion sofőrje nem sérült meg. A rendőrök az autópálya érintett szakaszát mindkét irányban lezárták a helyszíni szemle és műszaki mentés idejére - közölte a százados. Hozzátette: az útzár késő délelőttig eltarthat. Az utazók a sztrádát Kisteleknél tudják elhagyni, majd a balástyai felhajtónál térhetnek vissza és haladhatnak tovább Röszke felé. A főváros felé közlekedők az autópályát Balástyánál tudják elhagyni, majd a kisteleki felhajtónál térhetnek vissza és utazhatnak tovább Budapest irányába - közölte Szabó Szilvia.

A rendőrök az autópálya érintett szakaszát a helyszíni szemle és műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra