250 méterről zuhant a tengerbe egy magyar testvérpár

Majdnem tragédiával zárult egy magyar család horvátországi nyaralása - írja a Bors.

A budapesti család négy napra utazott a horvátországi Omis-ba, a strandjáról híres Baska Voda nevű vársban azonban majdnem tragédiába torkollott a nyaralás. A család két gyermeke, a 19 éves Liza és a 17 éves Marci mindenképpen ki szerette volna próbálni az úgynevezett para­sailingezést. Ez azt jelenti, hogy egy hajóval húzzák körülbelül kétszáz méteres magasságba az ejtőernyős utasokat. A kaland 22 ezer forintnyi kunába került. A kötél azonban elszakadt.

Fotó: 123rf.com

Amit akkor éreztem, azt senkinek sem kívánom. A gyerekeim a levegőbe emelkedtek,, és egyre távolodtak. Ordítani kezdtem a személyzettel, pánikba estem, és nem tudtam, hogy mit csináljak, nagyon aggódtam

emlékezett vissza a Borsnak Orsolya.

A két fiatal nagyjából 200–250 méteres magasságba kezdett el süllyedni. "Mondtam a nővéremnek, Lizának, hogy ne essen pánikba, minden rendben lesz. Nagyjából egy perc telt el, míg a vízbe csapódtunk, nagy szerencse, hogy nem egy sziklás részre" – mesélte a Borsnak Marci.

Fotó: 123rf.com

A fiatalokért azonnal indult egy mentőhajó. A kalandot szervező cég képviselői pedig próbltak kereket oldani. A család pénzét végül visszafizették.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra