Bréking! Megvan a horvátországi horrorbalesetet okozó sofőr vérvizsgálatának eredménye!

Gyógyszer és kábítószer hatása alatt állt annak a BMW-nek a sofőrje, aki négy napja súlyos balesetet okozott Horvátországban az A4-es autópályán a Varasd (Varazdin) közelében lévő fizetőkapunál - írja a Blikk.

Korábbi horvát sajtóhírek szerint a férfi a megengedett 50 kilométeres sebesség helyett 150-nel hajtott, amikor a fizetőkapunál várakozó magyar család autójába csapódott. A szonda nem utatott ki a sofőr szervezetében, a vérvizsgálat eredménye most azonban drog és gyógyszer  jelenlétét mutatta ki a férfi szervezetében. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a 35 éves horvát férfi a telefonját használta-e a baleset idején.

Íme a baleset megrázó képei és a videó!

Az Ausztráliában élő Daniel D. és családja Budapestről indult útnak, hogy meglátogassák az édesanya, Ana családját - írtuk meg ma reggel a Bors híre alapján. "Mindig örültek, ha itt lehettek, amikor tehették, eljöttek Budapestre. Ana egy itteni egyetemen tanított angolt, Daniel pedig teniszt oktatott. A férfi korábbi elismert játékos, manapság pedig mesteredzőként és sportpszichológusként tevékenykedett, több híres teniszezőt is oktatott, köztük Petra Marticsot. A klasszist sokkolták a történtek, az egész tenisztársada­lommal együtt imádkoznak Danielért." - mondta a Borsnak a pár egy barátja. "Daniel sportoló, a sportból élt, a családján kívül ez volt a mindene, és a keresete is ebből jött. Félünk, hogy nem épül fel teljesen, és oda a karrierje. Ezt már semmi nem hozhatja helyre" – tette hozzá.

A lap híre szerint a pár egy ismerősüktől kapta kölcsön az autót, amivel balesetet szenvedtek. A kocsi tulaját a nagykövetség értesítette a történtekről. A férfit nagyon megrázta a baleset híre, aggódik a családért. "Miért is nem a tankot adtam oda nekik?" – fejezte ki sajnálatát a Face­bookon a barát, aki a Borsnak elmondta, úgy tudja, Danielt még altatásban tartják: "Neki vannak a legsúlyosabb fejsérülései. A fájdalmai miatt altatják még. Stabil, de még mindig életveszélyes."

24 óra