Vége a Ferrari-kölcsönzésnek - Vádemelést javasolnak Andrásék ellen! - Fotók

A budapesti nyomozók befejezték annak a nőnek és két férfinak az ügyét, akik egy motort, 7 tehergépjárművet, 19 autót és 2 hajót idegenítettek el jogosulatlanul több mint 237 millió forint értékben. Negyedik társuknál éleslőszereket találtak a rendőrök.

Pofonegyszerű módszerrel szerzett százmilliós vagyont egy háromfős banda a főváros környékén: a 42 éves budapesti L. András és társai 2015 áprilisa és 2017 márciusa között luxusautókat, járműveket béreltek hamis iratokkal az Európai Unió más országaiból, itthon hamis papírokkal, egyedi azonosítókkal látták el őket, majd egész egyszerűen eladták.

Íme a tekintélyes géppark egy része!

L. András és élettársa, F-né T. Noémi saját, vagy álnéven bérelte ki a járműveket, és egész egyszerűen nem vitte vissza. "A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai az első autót, egy piros Ferrarit 2017. január 1-jén találták meg egy újbudai teremgarázsban. Pár nappal később a nyomozók elfogták a garázshely bérlőjét a 40 éves érdi H. Andrást, akinek a lakcímén, illetve a hozzá köthető autókereskedésekben tartott kutatáskor 20 darab 9 milliméteres éleslőszert találtak. A rendőrök a férfit lőszerrel visszaélés bűntett és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki." - írja a police.hu, hozzátéve: a nyomozók aznap elfogták a 44 éves érdi B. Zsoltot, aki az autókra a hamis rendszámokat adta. 

A nyomozók országszerte több raktárat, telephelyet kutattak át, amely során megtalálták és lefoglalták az elidegenített járműveket. Az elkövetők 1 motort, 7 tehergépjárművet, 19 autót és 2 hajót idegenítettek el jogosulatlanul, ezzel több mint 237 millió forintos kárt okozva, amely a járművek lefoglalásával megtérült.

A trióval szemben most vádemelést javasolnak.

Címlapfotó: Police.hu

24 óra