Hat éve várt erre az ország: nagy bejelentést tettek a soroksári kocogó nő ügyében!

Nemrég írtuk: lezárta a nyomozást a rendőrség a soroksári kocogó nő gyilkosságának ügyében. Végre megérkezett az ügyészség közleménye.

A 36 éves Gyurik Krisztinára futás közben támadtak rá 2013. szeptember 25-én este. Holttestére több órás kutatást követően, nyomkövető kutya segítségével találtak rá Soroksáron, egy fás-bokros területen. A nő feltételezett gyilkosa öt év elteltével került rendőrkézre, egy DNS-mint amutatott egyezőséget egy helyszíni mintával. A 25 éves R. Szilvesztert a gyilkosság után egy hónappal más bűncselekmény miatt már letartóztatták, börtönbüntetését tölti. 

A rendőrség nemrég lezárta a nyomozást és vádemelést javasolt az ügyészségnek. Az ügyészség most adott ki közleményt az ügyben!

"A Fővárosi Főügyészség minősített emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a soroksári futónő megtámadása miatt.

A vádirat szerint a vádlott, egy 40 éves férfi 2013. szeptember 25-én, az esti órákban, napnyugta után a XXIII. kerület, Szigetdűlő középső útján, a kerékpárúton rátámadt az arra futó sértettre. A férfi a sértettet a kerékpárúton és egy közeli bokros területen – szexuálisan is – bántalmazta, majd megölte. A terhelt, miután a sértett életét kioltotta, elvette a mobiltelefonját és távozott. A Fővárosi Főügyészség a terhelt ellen aljas célból elkövetett emberölés bűntette, szexuális erőszak bűntette és kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A törvény a bűncselekményeket – a halmazati szabályokra figyelemmel – tíz évtől huszonöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A vádlott jelenleg letartóztatásban van." - írta a TWN-nek a Fővárosi Főügyészség szóvívője, Dr. Ibolya Tibor, fővárosi főügyész.

Címlapfotó: Facebook

24 óra