Megrázó képeket tett közzé a rendőrség a Hableányról - 26 órán át vizsgálták! - Fotók

Ide szállítják a roncsot

Megrázó képeket tett közzé a rendőrség a Hableányról - 26 órán át vizsgálták! - Fotók

Véget ért a Hableány hatósági szemléje, amely során minden lényeges dolgot rögzítettek, ami a nyomozás sikerességét elősegítheti. Megrázó képeket és videót is közzétettek a rendőrök.

"A Dunai hajóbalesetben 2019. május 29-én elsüllyedt Hableányt 2019. június 11-én kiemelték és még aznap délután egy csepeli kikötőbe szállították, ahol Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei az ügyészséggel, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi technikusaival, valamint a katasztrófavédelem munkatársaival együttműködve, műszaki, illetve igazságügyi, hajózási nautikai szakértő bevonásával a hajón szemlét hajtottak végre." - írja a rendőrség a nemrég kiadott közleményében, amelyben elképesztő adatokat is közölnek a szemléről.

És megrázó képeket és egy videót is!

Íme a Hableány szemléjén készült döbbenetes képek!

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság részéről a szemlén négy szakterület – bűnügyi technika, közlekedésrendészet, dunai vízirendészet és bűnügyi nyomozó - 23 rendőre két napon át 26 órában vett részt. A legmodernebbnek számító, úgynevezett 3D-s szemlén a rendőrök összesen 34 Gigabájtnyi videófelvételt, 9 Gigabájt fényképfelvételt készítettek és rögzítették a hajón lévő sérüléseket, elváltozásokat. A személyi és tárgyi bizonyítékok teljeskörű beszerzése, valamint a tényállás tisztázása érdekében lefoglalták a Hableány kommunikációs és adatrögzítő eszközeit. 

A 26 órás szemle során a helyszínen lévő 20 fős katasztrófavédelmi egység összesen 5 köbméter gázolajos vizet, 2 köbméter tiszta gázolajat, valamint 7 köbméter gázolajjal szennyezett homokot, iszapot és egyéb veszélyes anyagot távoltott el a hajóból.

A szemle során a hajóban újabb holttestet a rendőrök nem találtak, a kutatásban résztvevők továbbra is megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán az összes bevethető hajóval, valamint parti egységekkel megerősítve folytatják a keresést.  ​

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hableányt lefoglalta és a csepeli kikötőből az újpesti kikötőbe átszállíttatja, ahol azt folyamatosan őrzi." - írja a police.hu.

Címlapfotó: police.hu

24 óra