Kiderült, miért halt meg Benke Laci bácsi!

70 éves korában elhunyt Benke László, többszörös világbajnok magyar mesterszakács és mestercukrász – adtuk hírül pénteken. Mára kiderült a halál oka.

Türelemmel viselte a betegségét, de már rokonai sem látogathatták meg őt az utolsó hetekben - derült ki Benke Laci bácsi betegségével és halálával kapcsolatban ma reggelre. A népszerű mesterszakács régóta küzdött a kórral, és mindig bizakodó volt, sikerül majd legyőznie.

"Mint kiderült, Laci bácsi agydaganattal küzdött, amelyet türelemmel és méltósággal viselt. Olyannyira, hogy nem is szerette volna, ha a hozzátartozói már legyengülve, ágyban fekve látják, így szeretett unokatestvérét, Árpádot is arra kérte, ne látogassa meg őt. Pedig a két férfi szinte együtt nőtt fel, különlegesen jó kapcsolat volt kettejük között." - írja a Blikk. 

„Tudtam, hogy beteg, néhány hete árulta el, hogy a CT a fejében rákos sejteket mutatott ki. Szerettem volna őt meglátogatni a feleségemmel a kórházban, de arra kért minket, ne tegyük” – mondta a Ripostnak Árpád.

Laci bácsi azt mondta, azt szeretné, ha úgy emlékeznének rá, ahogy élt.

Címlapfotó: Facebook/BenkeLaciKonyhája

24 óra