„Senki ne ostorozza a mentősöket!” – Üzent a szentendrei horrorbaleset túlélője

A szentendrei baleset áldozatának fia megható vallomást tett.

Frontálisan ütközött össze két autó szombaton Szentendrén, Sztakó András és fia a Szentendrei Árvácska Állatmenhelyre tartott, amikor a száguldó BMW-s frontálisan beléjük csapódott. A 46 éves férfi a roncsba szorult, fia szerint már ekkor sem voltak életjelei, "ezért a helyszínre érkező mentősök nem őt kezdték el először ápolni. A csodával határos módon a kiszabadítása után a helikopteres egységnek mégis sikerült visszahoznia a keringését. Fia leszögezte: nincs oka haragudni a mentősökre, hiszen a protokoll szerint cselekedtek." - írja a Bors.

András édesanyja szinte könyörgött az intenzíven fekvő fiának, maradjon életben. Magától lélegzett, bíztak a felépülésében. "Eszméletlen volt, de a szeméből legördült két könnycsepp, amikor az anyukája – a nagymamám – beszélt hozzá. Talán ő már akkor tudta, amitől annyira tartottunk" – mondta a lapnak a férfi fia, Milán, aki az autót vezette.

Miután az orvosok közölték, apja már nem lesz jobban, nehéz döntést hoztak. "Az orvosok jelezték: édesapám nem lesz már jobb állapotban, mi pedig bementünk hozzá elbúcsúzni. Távozás után épp, hogy elhagytuk Budapestet, 11 óra előtt már hívtak is a kórházból…" - mondta megtörten.

A Borsnak a fiatalember azt is elmondta, az autójuk kilométerórája 40 és 50 között, az elmondások szerint a BMW-é 140-nél akadt ki. A BMW sofőrje telefonon kért bocsánatot tőle.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra