Hatalmas bombákat találtak Budapesten - kiürítik a környéket!

Két egytonnás bombát kell kiemelni a Dunából, 1 kilométer sugarú körben kiürítik a környéket.

"Szombaton, 2019.03.23-án emelik ki és hatástalanítják a Duna budafoki szakaszán korábban megtalált két egytonnás robbanótestet. A lakosság biztonsága érdekében a környéken élőknek el kell hagyniuk a területet, illetve útlezárások, menetrend-változások is lesznek." - írja a kormanyhivatal.hu.

A két robbanótestre tavaly ősszel találtak rá. A második világháborús amerikai bombák kiemelését és hatástalanítását 2019. március 23-án szombaton hajtják végre a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái. A művelet idejére a környéken élők és dolgozók biztonsága érdekében Budafokon 1 kilométer sugarú körben a BRFK kiürítést rendelt el. Az érintett területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak legkésőbb délelőtt 10 óráig el kell hagynia, és csak a hatástalanítás sikeres befejezése után térhetnek vissza.

A robbanótestek kiemelése és hatástalanítása idejére, várhatóan szombat délelőtt 10 órától a 6-os számú főút Savoya Park és a budafoki lehajtó közötti szakaszát lezárják, a MÁV székesfehérvári vonalán Kelenföld-Érd alsó-Tárnok közötti szakaszon szüneteltetik a vonatközlekedést. 

Hogy mire lehet még számítani és mely utcák lakóinak és dolgozóinak kell elhagynia a környék épületeit, azt ide kattintva pontosan megtalálod!

24 óra