Hihetetlen összeg! Ennyit kaphat Kozso, amiért jogtalanul börtönözték be!

Január elsején, Miamiban emelték ki a sorból Kozsot a bevándorlási hivatal munkatársai, 39 napra rácsok mögé került a szomorú szamuráj. Most kiderült, mesés összeg ütheti a markát.

A retro-sztár bilincsbe verve köszöntötte az Újévet, majd órákon át faggatták, aztán egy börtönben találta magát. "körülötte pedig, akár a filmekben, súlyokat emelő és a priccsükön heverésző rabok voltak. Kozso egy bürokratikus baki miatt került rácsok mögé, ahol több hetet töltött. Mint mondta, megalázott, meggyötört emberként szabadult, az arcán megőszült szakállal." - írta meg a mai Blikk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ámokfutók Kozso Hivatalos (@kozso_official) által megosztott bejegyzés,

"Mivel a papírjaim rendben voltak, nem értettem, miért teszik ezt velem. Turistaként érkeztem Amerikába, de egy cellában találtam magam. Kék ruhát kaptam, a pirosban a kemény bűnözők voltak. Az első napot majdnem száz fogvatartott között töltöttem. Nem akartam elhinni, hogy ez velem történik." – fakadt ki Kozso a lapnak, akitől azonnal elvették minden iratát, a telefonját és az ékszereit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ámokfutók Kozso Hivatalos (@kozso_official) által megosztott bejegyzés, Az ügyében eljáró bíró elismerte, a hatóságok hibáztak. Kozso most ügyvédet fogadott, mert ezt nem  hagyhatja annyiban.

Kozsot nagyon megviselték a rácsok mögött töltött napok, erről bárki meggyőződhetett, aki hallgatta ma reggel a Rádió 1 Balázsék című műsorát. Az énekes egészége is megsínylette az igazságtalan fogvatartást, a súlyos betegségéből lábadozó Kozso állapota is sokat romlott. Ügyvédje, Dr. Rónai Péter Sebestyén Balázsék kérdésére, hogy mennyit kaphat majd Kozso a kártérítési per során, határozott kijelentéseket tett.

7500 euró per nap - az ügyvéd szerint ennyi szokta adni körülbelül hasonló esetekben, azaz Kozso esetében körülbelül 300 ezer euróról lehet szó. Ez átszámítva körülbelül 95 millió forint!

És ott van még pluszban az, hogy Kozso állapota valóban sokat romlott, gyógyszereit nem szedhette, lelkileg is megviselte az elmúlt közel 40 nap.

Címlapkép: Facebook/Ámokfutók

24 óra