Eltűnt egy fiatal magyar színésznő! Napokon belül megvakulhat! - Fotók

A közösségi odalakról leszedte magát és január 5 óta ismeretlen helyen tartózkodik a 16 éves Moldován Katalin.

Ő az a lány, aki a Cannesban is bemutatott Kivégzés című film főszerepét játszotta. A rendező, Szőcs Petra is megosztotta a lány eltűnését és segítséget kér a megtalálásához.

"Keressük Moldován Katalint! 2019 január 5-én Tiszakécskéről, Végh Imre lakásából ismeretlen helyre távozott. (A téli szünet előtt a Vakok Intézetében tartózkodott hosszabb ideig.) Azóta nem ad magáról életjelet, a felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre.

Katalin 16 éves, 155 cm magas, albínó lány. Különösen aggasztó, hogy látássérült, kb. 5%-ot lát. 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomoz az ügyben, körözési eljárás iktatószáma: 157/14/2019.KÖR. Aki látja, kérem, jelezze itt, vagy forduljon a rendőrséghez (a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán vagy a 107 vagy 112 központi segélyhívó számokon)!" - írja az oldalán Szőcs.

A fiatal lánnyal tavaly borzalmas dolgot közöltek. Megtudta, hogy nemsokára örökre elveszítheti a látását - írja a Blikk a lány nevelőapjára hivatkozva. Kató eltűnése előtt mindenhonnan törölte magát az interneten, pedig korábban rendszeresen beszámolt az életéről ott. Nemrég ért véget egy nagy szerelme, de a barátai attól tartanak, a könnyen befolyásolhatólányt valaki megszöktette, vagy elrabolta.

A kivégzés című filmet itt megnézheted:

A kivégzés / The Execution - Szőcs Petra filmje from Varga Ferenc on Vimeo.

 

24 óra