Kényszerleszállás Ferihegyen: egy utas életéért küzdenek!

Utasrosszullét miatt Budapesten szakította meg útját a Turkish Airlines Isztambul – Párizs járata. Az Airportál információi szerint egy utast szívinfarktus gyanúval kezelnek. 

A repülőgép személyzete Budapest téréségében döntött az út megszakítása mellett a portál szerint. "A repülőgép 11:50-kor biztonságosan leszállt a Liszt Ferenc nemzetközi Repülőtér 31R futópályáján, majd a számára kijelölt, 227-es állóhelyre gurult." - írják.

Az utas ellátását AMS Repülőtéri Egészségügyi Szolgálat munkatársai kezdték meg, de egy mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre.

Frissítés: 

A Repülőtéri Egészségügyi Szolgalattól származó információink szerint a repülőgép fedélzetén egy 71 éves török állampolgárságú férfi lett rosszul, szívinfarktus gyanúját állapítottak meg nála. Az AMS és a repülőtérre riasztott légimentő egység gyors beavatkozásának köszönhetően a leszállást követően sikerült stabilizálni az utas állapotát, akit ez után mentőhelikopterrel, stabil állapotban a Dél-Pesti kórház sürgősségi osztályára szállítottak - írja az Airportál.

24 óra