1400 forintért árulták Milánkát a Facebook-csoportban! - Fotó

Nagy bajban a hirdető.

1400 forintért árulták Milánkát a Facebook-csoportban! - Fotó

Egy Milán nevű magyar kisfiút kínáltak eladásra egy székelyföldi adás-vételi csoportban. A jelek arra utalnak, csak viccnek szánták a hirdetést, azonban így is nagy bajba kerülhet a család.

Minössze 21 lejért, azaz nagyjából 1400 forintért árult egy fiatal egy hat év körüli kisfiút egy közösségi oldal adásvételi csoportjában. A sepsiszentgyörgyi nő a kis Milánt használt telefonok, ruhák és bútorok kö­zött bocsátotta árverésre - írja a Bors.

„Eladó a Milánka névre hallgató kisgyerek, dinnyét, s káposztalevet eszik és iszik”

– írta az oldalra a nő.

A napilap egy fügetlen jogészt kérdezett meg a példátlan esetről, aki szerint a család így is, úgy is bajba kerülhet a hirdetés miatt.

"Ha bebizonyosodik, hogy komolyan gondolta szándékát a hirdető, akkor egyszerre több bűncselekmény is felmerülhet, többek között kiskorú veszélyeztetése, egyes esetekben pedig az emberkereskedelem is, amely kiskorú esetében 1-től 5 évig terjedő büntetést vonhat maga után. Ha a feladó csak poénkodott, akkor is megvalósulhat a kiskorú veszélyeztetése, és ilyenkor a gyámügy léphet fel a família ellen. Megvizsgálják a körülményeket, a család hátterét, és minden mást is. Aki egy ilyen hirdetést – akár viccből is – feltesz, ott gondok lehetnek a családi körülményekben" – – magyarázta a Borsnak dr. Kamarás Péter ügyvéd.

Sajtóhírek szerint a román rendőrség vizsgálja az esetet.

24 óra