Lekapcsolhatják a YouTube-ot Európában!

Januárban szavazhatnak az új európai uniós irányelvekről, amik a YouTube végét is jelentik a vállalat szerint az öreg kontinenesen.

A vállalat vezérigazgatója egy blogbejegyzésben írt most arról, hogy a tervezett változtatásokat egyszerűen lehetetlen lesz betartaniuk. A tervezet szerint a jövőben ugyanis ha egy felhasználó szerzői jogot sért, azért nem őt, hanem azt a platformot vonnák felelősségre, aki nem szűrte ezt ki időben

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Women Digital (@womendigital) által megosztott bejegyzés,

Susan Wojcicki azt írja, a YouTube-ra percenként 400 órányi videót töltenek fel, nekik sem technológiai, sem pénzügyi forrásuk nincs arra, hogy ezt a mennyiséget megszűrjék.

Az esetleges büntetések megelőzése miatt így a cég biztos nem vállalná ezt a rizikót.

És ez nem minden!

Ha érvénybe lépnek a módosítások, akkor valószínűleg a népszerű vloggerek, mint például Dancsó Péter és társai is lehúzhatják a rolót. A videóikban ugyanis azt követően maximum beszélhetnének azokról a dolgokról, amikről eddig, azaz más videókat, klippeket, képsorokat ugyanezen okból kifolyólag nem használhatnának fel a saját videóikban a szerzői jogok miatt. Azaz az ő videóikat is ki kellene szűrnie a YouTube-nak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dancsó Péter (@dancso.peter) által megosztott bejegyzés,

Így a jelek szerint két dolog jöhet számításba, ha megváltoznak az uniós törvények: a YouTube-on kizárólag gyártott tartalmak maradnak, vagy a YouTube tényleg kivonul Európából. 

 

24 óra