Pánik világszerte! Eltűnt az Instagram! - Ez lehet a háttérben

Leállt az Instagram! Nem elképzelhetetlen, hogy a Facebook elleni hekkertámadás eredménye ez.

A múlt héten 50 millió Facebook-fiókhoz fértek hozzá hekkerek, majd az is kiderült, további 40 milliót érhetett támadás. Tegnap az is kiderült, nem csak a legnagyobb közösségi oldalhoz férhettek így hozzá, hanem minden olyan applikációhoz és oldalhoz, ahová a Facebook- fiókunkkal lehet csatlakozni. 

Ma reggelre az Instagram eltűnt!

A böngészőben csak egy szerver hiba felírat látható. A telefonos applikáción keresztül pedig azt írják, nem sikerül frissíteni a hírfolyamot. De vannak olyanok, akiknek sem képeket, sem bejegyzéseket nem mutat!

Amíg megérkezik a cég hivatalos közleménye, addig itt a tegnap esti, erről (is) szóló írásunk:

Döbbenetes szám: csaknem 50 millió felhasználó Facebook-fiókja kerülhetett idegenek kezébe - írtuk néhány napja, mára pedig az is kiderült, ez csak a jéghegy csúcsa.

A Facebook-ot ért támadás hírét a közösségi oldalt üzemeltető vállalat jelentette be a múlt hét második felében, pedig napokkal korábban észrevették. A támadók egy biztonsági rést használtak ki, amely azt a funkciót érinti, amelyen keresztül a felhasználók megnézhetik, hogy kívülállók mennyit látnak a profiljukból. Ezt a funkciót akkor fel is függesztették egy időre.

A Facebook a napokban levelet küldött a felhasználóknak, amelyben arról írnak, továbbra is nyomoznak. De próbáltak mindenkit megnyugtatni, hogy biztonságban a fiókjaik. Még jelszót sem kell cserélniük.

Mára azonban kiderült: nem csak a Facebook-ot törték fel a hekkerek! Mutatjuk, mi mindenhez férhettek még hozzá...

Kattints a részletekért!

24 óra