Vége! Szombaton hidegbetörés - a durva változás pedig azután jön az időjárásban!

Már csak órák kérdése és vége a nyárnak.

A napokban még tartja magát a nyárias meleg, akár 30 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála. De az előrejelzéseknek megfelelően már nyakunkon a nagy változás. Érkezik az ősz.

A hidegfront hétvégén éri el hazánkat, a jövő hét elején pedig egy újabb, az előzőnél is hidegebb front éri el a Kárpát-medencét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat egy videót is közzétett az előrejelzésével:

A hétvégén már csak 20 fok körüli maximum hőmérsékletben reménykedhetünk. Addig azonban tartja magát a napos, enyhén felhős idő, a hőmérséklet pedig 26-31 fok között alakul. Az őszies idő pénteken érkezik meg. Hétfőtől már jelentős mennyiségű cspadék, szeles, viharos idő lesz majd.

"A pénteki időjárási jelenséget nevezhetjük "évszakzáró" frontnak is, vasárnap igazi, ragyogó őszi időnk lesz 17-23 fokkal, zavartalan napsütéssel. És így is marad, a 30 fokos hőség most már nem tér vissza, a frontok viszont sűrűsödnek, hétfő-kedd magasságában számíthatunk az újabb érkezésére" - mondta a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a kiderul.hu munkatársa.

24 óra