Káosz a láthatáron! Két hétre bezárják a nagy budapesti pályaudvart!

Gyakorlatilag néhány héten belül hetekre zárják be.

Portfolio írta meg, hetekre zár be a főváros egyik legnagyobb és legfrogalmasabb pályaudvara. A lap megkereste a MÁV-ot is, akik válaszukban megerősítették, október 4. és 17. között halaszthatatlan karbantartási munkálatokat végeznek majd.

Íme a válaszuk változtatások nélkül:

"Október 4-17. között kerül sor a Déli pályaudvar teljes lezárására. A két hét alatt olyan halaszthatatlan karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni. A karbantartást a nyári menetrend utánra időzítették, hogy a turisztikai szezon alatti balatoni utazásokat már ne érintse a vágányzár.

A lezárás miatt leginkább érintett Budapest-Déli-Győr, Budapest-Tatabánya-Oroszlány, Budapest-Déli-Székesfehérvár, Budapest-Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalszakaszokon közlekedő vonatok módosított menetrendje már megtalálható a vasúttársaság honlapján, a vágányzári hírek menüpontban, valamint a weboldalunk és a Vonatinfó mobilalkalmazás menetrendi keresője is a változásokat figyelembe véve listázza a közlekedő vonatokat a karbantartási időszakon belül tervezett utazásokra.

A munkálatokról és a vonatforgalom változásáról a vasúttársaság részletes tájékoztatatást ad a sajtón keresztül is."

24 óra