Drogosnak hitték a járókelők: sorsára hagyták a sztrókos tinit Albertirsán

A játszótéren lett rosszul.

Drogosnak hitték a járókelők: sorsára hagyták a sztrókos tinit Albertirsán

Albertirsán, egy játszótéren kapott sztrókot a 12 éves Szandra. Döbbenet: senki sem segített rajta - azt hitték, drogos.

Perceken múlt az élete egy 12 éves lánynak: Szandra egy játszótéren rogyott össze, egyedül egy helyi polgárőr, Szemők István ment oda hozzá, és mentőt hívott. Utólag kiderült ez menthette meg a lány életét, ugyanis agyvérzést kapott.

 

"A nővérem kislánya szólt, hogy menjek, mert a közeli játszótéren fekszik egy lány. Azonnal odasiettem: sajnos, sokan elmentek mellette, mert valószínűleg azt hitték, hogy ivott, esetleg füves cigarettát szívhatott. Én rögtön láttam, hogy az ujjai nagyon furcsán állnak. Képtelen volt felemelkedni a porból, mozogni vagy összefüggően beszélni – emlékezett István a helyszínen a Blikk megkeresésére.

 

 

Az édesanya a lapnak elmondta, őt a lánya hívta, megpróbálta elmondani, mi történt vele. "Sírva törte a szavakat. Elmondta, hogy nem tud felkelni. Először azt hittem, hülyéskedik, mondtam is neki, hogy ne viccelj, kicsim, hogyhogy nem tudsz felállni. De aztán világossá vált, hogy a kislányom élete veszélyben van! Azonnal rohantunk hozzá, közben percek múlva már a mentőszolgálat hívott, hogy viszik Ceglédre a gyereket! - mondta Jókán Melinda a napilapnak.

Életmentő műtétek sorát hajtották végre a lányon, és másfél éven át volt bénult a teste egyik oldala. 

 

24 óra