A Facebook megszüntette a legkedveltebb funkcióját! Kiakadtak a felhasználók!

Kap hideget-meleget az elmúlt hónapokban a közösségi oldal - itt az újabb felháborodás.

Tavaly egy felhasználóbarátabb, az ismerősi kapcsolatokra fókuszáló Facebook-ot ígért a vállalat vezetése, ezekkel szemben a felhasználók szerint hirdetésekkel, álhírekkel vannak tele az üzenőfalak. A barátok bejegyzéseit szinte lasszóval kell fogni. Eddig volt megoldás erre a problémára. De tényleg csak eddig. A hvg híre szerint ezt a funkciót most megszünteti a közösségi oldal. 

Ha te sem szeretted a kontrollálatlan tartalmat, létrehozhattál listákat, ahol azon felhasználók, ismerősök és oldalak posztjait láthattad, akik tényleg fontosak neked. Ezt pár kattintással létre lehetett hozni, és minden, téged érdeklő kontent ott volt szépen, időrendben. Nos, most ez szűnt meg. Az ok prózai:

"Azt szeretnék elérni, hogy a hagyományos hírfolyamban érezzék jól magukat a felhasználók" - mondta a cég szóvivője, majd kiemelte, összességében ezt is ugyanúgy meg lehet szűrni, át lehet alakítani, mintha erre külön hírfolyamot hoznánk létre.

Nem először húz ilyen váratlant a Facebook, 2016 decemberében már egyszer eljátszották, hogy megszüntetik ezt a funkciót. Akkor is általános felhördülést keltett az eset, végül mindenki megnyugodott, a közösségi óriás megtartotta a funkciót, csak jól eldugta.

24 óra