Itt a riasztás! A fél országot letarolja a vihar: itt számíthatsz rá!

Hazánkat is eléri az a hidegfront, ami Európa északi részeinek időjárást is befolyásolta az elmúlt napokban.

Az Országos Meteorólógia Szolgálat előrejelzése szerint holnaptól a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a helyeken már elszórtan zápor, zivatar alakulhat majd ki.

"Eleinte az ország északnyugati felén többfelé, másutt néhol valószínű zápor, zivatar, majd délután egyre kevesebb helyen lehet csapadék. A zivatarokat néhol felhőszakadás és jégeső, viharos szél kísérheti. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 25 és 33 fok között valószínű, keleten lesz a melegebb" - írja a met.hu.

Az előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet még a legtöb helyen meghaladja majd a 25 fokot, az Alpokalján azonban holnaptól jelentős enyhülés várható, szombatra pedig egyre több helyen szűnhet meg a hőség.

Arra is figyelmeztetnek hogy szombaton hozzávetőlegesen a Kaposvár-Salgótarján vonal széles sávjában fordulhatnak elő majd zivatarok, amelyek felhőszakadással, akár 90 kilométeres széllel és nagyobb szemű jéggel is lecsaphatnak.

 

24 óra