Nem vicc! Letörölnek mindenkit a Facebookról, aki túl fiatal!

13 éves kortól lehet regisztrálni a Facebook-on, mostantól be is tartatják a korhatárt.

A szigorítás feltehetően egy fedett újságírónak köszönhető, aki felvételt nyert a Facebook moderátorai közé és riportot készített arról, mi folyik ott. Márpedig a törvények csak 13 éves koról teszik lehetővé a regisztrációt, de eddig ezt nem vették komolyan. Miután lement a riport, a Facebook közleményt adott ki, ezentúl komolyan veszik, az Instagramon is.

 

A post shared by Facebook (@facebook) on

Ezentúl, ha egy fiókról jelentik, hogy túl fiatal, akkor megvizsgálják, de ha egy fiókot szabálysértő képért, spam miatt jelentik, is megvizsgálják. Ha egy felhasználó fiókját zárolják, "legközelebb akkor férhet hozzá, ha egy személyazonosításra alkalmas okirattal támasztja alá, hogy legalább 13 éves. Szintén személyazonosságának igazolását várja el a Facebook attól, aki gyakran próbálja változtatni – egyébként nem túl gyakran változó – születési dátumát. Azonnal igazolnia kell magát (és születési dátumát) annak, aki 18 évnél fiatalabbként 18 évesnél idősebbre próbálja átállítani magát a profilján, illetve aki fordítva próbálkozik." - írja a hvg.hu.

Csak a szülők nagyrésze nincs kibékülve a szigorítással, hiszen sokan Messengeren keresztül tartják a kapcsolatot kisiskolás gyerekeikkel.

 

24 óra