Váratlan bejelentés: alapítója hagyja el a népszerű magyar zenekart!

2008-ban alapították a zenekart, 2012-ben ők képviselték hazánkat az Eurovíziós Fesztiválon. Most szomorú hírt jelentettek be.

Külön utakon folytatja a Compact Disco és Lofti Begi - a zenekar ezt a közösségi oldalán, egy bejegyzésben tudatta a világgal.

"10 év közös zenélés és koncertezés után a Compact Disco és Lotfi Begi producer külön utakon folytatja tovább zenei pályáját, mert Begi sikeres szólóprojektje által támasztott kihívásokra kíván koncentrálni a jövőben.

Az együtt töltött évek során rengeteg közös élményben és sikerben volt részünk. Nagy szeretettel gondolunk vissza az elmúlt 10 év alkotói pillanataira, a koncertekre, az utazásokra és az együtt töltött időkre.

Mi a Compact Disco másik két alapító tagja, Walkó Csaba és Pál Gábor tovább folytatjuk és Beginek további nagyon-nagyon sok sikert kívánunk. Ölelés" - írta a zenekar.

A lemezlovas az elmúlt években számos hazai sztárral dolgozhatott már együtt, feltehetően a jövőben is ezen az úton megy tovább. Lofti Begi az MTI-nek beszélt döntése hátteréről.

"A popzene a világom, megpróbálom tartani a lépést a nemzetközi trendekkel. Ha végignézzük a Lotfi Begi-repertoárt, van abban a drum 'n' basstől a nu discón át a tropical house-ig sok minden. Az elmúlt években a korábbinál sokkal több elfoglaltságot jelentett, amit szólóban csináltam, a dj-zések, dalfelkérések, remixek." - mondta.

 

A post shared by Lotfi Begi (@lotfibegi) on

Az utóbbi időben Csabiék az élőbb műfaj irányába kezdték terelni a Compact Discót, áthangszerelték a dalokat, ami viszont nem erősítette a zenekarra jellemző markáns elektronikus tánczenei produkciót. De az biztos, hogy életem legszebb tíz évét töltöttem a csapattal” – mondta a lemezlovas.

24 óra