Po­kollá vált az élet a ma­gyar pa­nel­ben, te­he­tet­le­nek a lakók

Pat­ká­nyok lep­ték el a la­kó­te­lepi há­za­kat és kör­nyé­kü­ket, a lakók főleg kis­gye­re­ke­i­ket fél­tik tőlük - írja a RIpost.

A lap Bé­kás­me­gye­ren járt, ahol a helyiek részletesen beszámoltak a mára tarthatatlanná vált helyzetről. Vannak családi házas részek, amit sötétedéskor állítólag ellepnek a patkányok.

A két és fél éves kisfiam szobájában nem merem kinyitni a tetőablakot, nehogy bemásszanak hozzá – panaszolta egy anyuka a Ripostnak. „Nem vagyok ijedős, de komolyan félek tőlük. A házzal szemben áll egy zajvédő fal, az alá költözhettek be, talán a piac átalakítása miatt menekültek ide, mert onnan kiszorultak. Nem akartam hinni a szememnek, amikor az ajtómmal szemben egy kis lyukból előmászott egy megtermett példány, jó 30 centis farka volt. Elindult a járdán, majd őt követte egy kisebb, ami a szomszéd lakás eresze mellett szaladt fel a falon. Már alig merek ajtót nyitni, és az ablakokat is inkább zárva tartom, nehogy valamelyik véletlenül bejusson és kárt tegyen a kisfiamban." - mondta Molnár Vanda.

 

A post shared by Wolf Sullivan (@wolf.sullivan) on

A lapnak harminc patkánylyukat mutatott az édesanya néhány perc alatt, és azt is elmondta, már többször tettek bejelentést is, de nem történik semmi. 

Sőt, a Ripost cikke szerint internetes fórumokon arról írnak, hogy patkányokkal már találkoztak Kispesten, Angyalföldön és Kőbányán is. Felmásznak a csatornákon és kibújnak a vécén át.

A lap megkereste a Főpolgármesteri Hivatalt, hogy kihez fordulhatnak segítségért a lakosok, de egyelőre nem kaptak választ.

24 óra