Borzalom Mosonszentmiklóson! A járókeretes nagymamára bízták a másfél éves kisifút, tragédia lett a vége

Hiába hívtak mentőt.

Borzalom Mosonszentmiklóson! A járókeretes nagymamára bízták a másfél éves kisifút, tragédia lett a vége

Hétfőn este érkezett a segélykérő telefon, egy családi ház kerti medencéjébe esett egy másfél éves kisfiú.

A Bors információi szerint tíz percre hagyta magára Benedeket a nagymamája, és megtörtént a tragédia. "A kisfiú szülei a szomszédban tartózkodtak, amikor a fiú – eddig tisztázatlan körülmények között – egy váratlan pillanatban átbukott a merev falú medence oldalán. A másfél éves gyermeket a nagymamájára bízták, aki az udvarra kihelyezett széken ülve felügyelte a picit. A 63 esztendős asszony súlyos beteg, mozgássérült. Csak nagyon lassan, egy gurulós járókerettel képes közlekedni." - írja a lap.

A család egyik ismerőse azt is tudni vélte, miért hagyhatta magára az idős beteg néni az unokáját. "Egy ideig a medence mellett felépített kis faházban játszadozott Benedek, de a mamájának sürgősen be kellett mennie a házba lévő mosdóba. Már nem tudott szólni a lányának és a vejének. Körülbelül tíz percre hagyhatta magára szegényt. Amikor végzett, már csak a lánya jajkiáltásait hallotta, ahogy kijött az ajtón. Benedek pedig a vízben volt" – mondta a lap informátora.

A nagymama a lapnak elmondta, kínzó lelkiismeret-furdalás gyötri, magát hibáztatja a történtekért. Nyilatkozni nem szeretett volna, de azt még hozzátette, hogy korábban említette a vejének, hogy takarja le a medencét.

Benedek szülei, Zsuzsanna és Zsolt becsülettel neveli három gyermekét: Benedek bölcsibe járt, a hároméves Boldizsár oviba, Rebekának pedig az ötödik osztály következik majd. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, gondatlanságból elkövetett bűncselekmény gyanújával nyomoz.

"A rendőrségre 2018. július 9-én 19 óra 17 perckor bejelentés érkezett arról, hogy egy mosonszentmiklósi családi ház udvarán álló medencébe beleesett egy másfél éves kisgyermek. A szülők azonnal kihívták a mentőszolgálat munkatársait, azonban a kisfiú a kórházba szállítást követően életét vesztette." - írta a halálesetről korábban police.hu.

 

24 óra