Döbbenet: túladagolták a lázcsillapítót a magyar kórházban, meghalt az öt hónapos baba!

Hörgőgyulladásnak indult.

Döbbenet: túladagolták a lázcsillapítót a magyar kórházban, meghalt az öt hónapos baba!

A megengedett mennyiség háromszorosát kapta lázcsillapítóból az öt hónapos Zénó: a kisfiú szervezete összeomlott a túladagolt szertől.

Megdöbbentő történetről ír a Blikk: a szüleinek egy kórház kegyeleti szobájában kellett végső búcsút vennie az öthónapos Zénótól, aki a jelek szerint gyógyszertúladagolás miatt veszthette életét.

"Pénteki nap volt, Zénó nagyon köhögött, fulladt. Elvittük a háziorvoshoz, majd tanácsára bementünk a kórházba. Hörgőgyulladást állapítottak meg. Másnap be is lázasodott a kisfiunk. Egy kúp lehúzta a lázat, de este megint rosszabbul lett. Végig ott voltunk mellette - mesélte az édesapa, Juhász Albert a lapnak.

A pici nagyon szenvedett, így este fél 11 körül a szülők segítséget kértek.

"Azt mondták, túl késő van, hogy átszállítsák másik kórházba, de adnak neki fájdalom- és lázcsillapítót. Vénásan adagolták, és mint kiderült, háromszor annyit, mint szabadott volna" - mesélte zokogva az anyuka, Anita.

A kisfiú ezek után még rosszabbul lett, hajnalban már vért hányt, átszállították másik kórházba. "Ám a család szerint a zárójelentés hiányos volt: sem a véres köpetet, sem a gyógyszer mennyiségét és adagolását nem jelezték még a mentőknek sem. A babát a másik intézményben már nem tudták megmenteni." - írja a Blikk.

A klinika a családnak elismerte, az injekció az alkalmazott dózisban és intarvénásan nem felelt meg a szakmai szabályoknak, de a gyermek nem ezért halhatott meg.

A szülők most pert indítanak.

Egy független orvos a Blikknek azt mondta, ilyen pici babáknak vénásan olyan szert, mint amilyet kapott, sosem szoktak adni. Vannak olyan szerek, amelyeknek a túladagolása nem csak fájdalamkat, hányást, görcsöket, de gyomorvérzést is okozhat.

 

24 óra