Magyar szülők helyett holland házaspárnak adták a ceglédi testvérpárt!

Szinte egyik pillanatról a másikra szakították el nevelőszüleitől Renátát és Zolikát, akiket egy holland házaspárnak adtak oda.

Hetedik éve hivatásos nevelőszülő, otthonát is úgy alakította ki, hogy az a gyermekek érdekeit szolgálja. Gyuráné Pintér Máriához sorra érkeztek is a gyerkőcök a gyámhivataltól. Ő pedig a vérszerinti szülőkkel is igyekezett kapcsolatot tartani a gyerekek érdekében.

"2015-ben megérkezett az életünkbe az akkor 5 éves Reni és az újszülött Zolika: azonnal a szívünkhöz nőttek. Reni halláskárosult, most kezdte az első osztályt, ám nem tud együtt haladni a többiekkel, így speciális segítségre lesz szüksége. Az édesanyjuk eredetileg Győrben élt, ám most Ceglédre költözött, hogy minél gyakrabban láthassa őket. A gyámhivatal 2017 elején örökbe fogadhatónak nyilvánította a gyerekeket." - mesélte most a Blikknek Marika.

Marika többször jelezte, szeretné örökbe fogadni a srácokat, de korára tekintettel utasították el őt. Ezért a fia is elkezdte a nevelőszülői tanfolyamot, hogy ő fogadhassa örökbe a kicsiket. Ám közben feltűnt a színen egy holland házaspár.

"Arról volt szó, hogy még semmi sincs eldöntve, és vigyem el a gyerekeket egy ismerkedő találkozásra. Együttműködtem. Amikor a gyerekek meghallották, hogy miről van szó, sírtak, hogy nem akarnak elmenni tőlem. Az édesanyjuk is kétségbeesett, hiszen így vele sem tudják a kapcsolatot tartani. Aznap azt mondták, visszamehetek értük kora délután, de csak az üres szoba fogadott, és a döntés: azonnali hatállyal a holland házaspárnál helyezték el őket. El se tudtam búcsúzni tőlük. Ők érzékeny gyerekek, nem pedig tárgyak! Másnap felmondtam a gyámhivatalnál, és elhatároztam: küzdeni fogok a két kicsiért. - mesélte zokogva a lapnak Marika.

A nő ügyvédet fogadott, a gyámügy egyelőre nem reagált a Blikk megkeresésésre.

24 óra