Az FBI kinyomozta: itt rejtették el VV Fanni holttestét

Korábbi hírek szerint az FBI is beszállt VV Fanni eltűnésének felderítésébe, a nyomok alapján most kijelentették, hol van az eltűnt lány holtteste.

Két amerikai FBI-ügynök érkezett néhány hete Magyarországra, hogy szakmai tapasztalataikkal segítsék a VV Fanni ügy megoldását. 80 millió forintba került az ő közreműködésük, és bár ittlétükkor nem találták meg a lány holttestét, most kiderült, a nyomok alapján pontosan megjelölték, hol kell keresni a holttestet.

"A magyar hatóság az autó GPS-jelei és a telefonszolgáltató jelei alapján mérte be B. László útját, az FBI viszont a mobilja wifirendszerének adatait nézte, és így pár kilométeres eltérés van. Míg B. László azt mondta, hogy Dunavecse után, addig az FBI adatai szerint Szalkszentmártonnál fordult vissza, ahol bányatavak is vannak" – mondta a Borsnak a gyanúsított ügyből kizárt korábbi védőjel, dr. Brodmann Péter.

Az FBI szakemberei a bányatavakat jelölték meg mint a holttest elrejtésének helyszínét.

"Rendszeresen járt Dunavecse felé, mert egykor minőség-ellenőrzéssel foglalkozott, egész pontosan hajók szállítmányainak ellenőrzésével, és az volt az érzése, hogy átverték ebben a bizniszben, és ezért 2-3 hetente lejárt megnézni, történik-e rakodás az ottani kikötőben vagy sem" – magyarázta a lapnak dr. Brodmann.

Február végén írtunk róla, a búvárok már átkutatták azokat a tavakat, amelyek szóba jöhettek, de nem találtak semmit. Most az is kiderült, a gyanúsítottat az említett helyszínekre is levitték. Reggel 7-8 körül járt ott: munkaügyben, vagy VV Fanni holttestét tüntette el.

24 óra