Fontos változás! Vasárnaptól már nem csak a forgalmit kell magunkkal vinnünk, ha vezetünk!

Május 20-tól, azaz vasárnaptól egy uniós szabályozás miatt már nem elég csak a forgalmit magunkkal vinni, ha autóval indulunk útnak - írja a totalcar.hu.

"Az autók és más gépjárművek tulajdonosainak vasárnaptól nemcsak a forgalmi engedélyt kell maguknál tartaniuk, hanem a műszaki vizsgálati bizonyítvány nevű egyoldalas dokumentumot is, melyet a vizsgán állítanak ki. Az érvényességi időn, a rendszámon és az alvázszámon felül a kilométerszámláló állását, illetve a vizsga lejárati dátumát is tartalmazza, vagyis nemcsak egy pecsét, mint amit a forgalmiban megszoktunk." - írja lap.

A változásokkal azt szeretnék elérni, hogy az autókról könnyebben megállapítható legyen, érvényes-e a műszakija, vagy sem. Egy szakember szerint az új jogszabály azoknak az "autóneppereknek nehezíti a dolgát, akik eddig vizsgapecsétet hamisítottak a kintről származó, sokszor katasztrofális állapotú autóhoz, és azt úgy helyeztették itthon forgalomba, hogy nem kellett átmennie egy rendes műszaki vizsgán."

Ezek után a külföldről származó autókról már az is kiderülhet, nem tekerték-e vissza a kilométer-számlálóját, ami szintén szerepel a külföldi tulajdonos vizsgalapján.

 

24 óra