Döbbenetes! Mérgezett tejjel zsarolnak több magyar üzletláncot! Ezeket a tejeket ne idd meg!

Több üzletláncot is megzsarolhatott az az ismeretlen bűnöző, aki azt mondja, ha nem fizetnek neki, megmérgezi az üzleteikben árult dobozos tejeket.

Tovább gyűrűzik a "tej-botrány". Az első hírek szerint az Auchan volt az első érintett áruházlánc, akik levelet kaphattak az ismeretlen elkövetőtől, a Blikk friss híre szerint azonban már a Spar több üzlete is érintett. 

A Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre az ügy felderítésére. A zsaroló által nevesített dobozos tejeket az üzletek visszahívták, számla nélkül is visszaveszik. Az Auchan nem mérlegelt, közleményt adtak ki, hogy a megnevezett termékeket megmérgezhették, majd feljelentést tettek és visszahívták a termékeket.

Felhívták a figyelmet, hogy a vásárlók fokozottan figyeljenek a termékek érintettlenségére, a zárókupakokra, fóliákra, és érdemes meg is nyomni a dobozokat, nem szivárog-e valahol tej belőle. 

A Blikk legfrissebb híre szerint azonban már Spar-üzletek is érintettek az ügyben, ez derül ki az üzletlánc közleményéből.

"A SPAR Magyarország birtokába olyan információ került, amely egyes forgalmazott tejtermékek szándékos megszennyezéséről szól, három magyarországi SPAR és INTERSPAR áruházban. A SPAR Magyarország az információ beérkezését követően haladéktalanul egyeztetett a Nemzeti Nyomozó Irodával és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal.

Az egyeztetés alapján a SPAR a kérdéses termékeket azonnal zárolta, a termékeket az érintett áruházak polcairól beszedte, valamint döntött ezen termékek visszahívásáról is, melyről az érintett áruházak vásárlóközönségét már tájékoztatta. A kérdéses termékek árát pedig, amennyiben 2018. május 11-én, vagy május 12-én vásárolták az érintett üzletekben, blokk nélkül is visszafizetik. A folyamatban lévő nyomozásra tekintettel több információt nem áll módunkban kiadni." - írja a Blikk.

Hogy mely termékek és üzletek érintettek az ügyben, a következő oldalon tételesen felsoroljuk!

Kattints az érintett termékekért és áruházakért!

24 óra