55 éves lett Scully: így néz ki ma az X-akták különleges ügynöke - Fotók

Egy vörös hajú, földhözragadt tudóst alakított az X-Akták címá sci-fi sorozatban, a Scully-t alakító Gillian Anderson világhírű lett. Ma, 55 évesen már fel sem ismernéd - ezerarcú híresség.

Az 1993-ban bemutatott X-akták című tévésorozatban a hűvös és tárgyilagos orvosszakértő Dana Scully különleges ügynök szerepével az akkor 25 éves Gillian Anderson hirtelen a sci-fi rajongók ikonjává vált. Első körben 9 évadot élt meg a legendás sorozat, amelyben a Fox Muldert alakító David Duchovny oldalán játszhatott.

Scully nélkül nem megy

A baljós eseményekről, összeesküvésekről és földönkívüliekről szóló történetek 202 epizód és egy mozifilm után 2002-ben értek véget. A 2010-es évek közepén még bejelentettek egy folytatást, de Anderson azt mondta, ő kiszáll. Mulder Scully nélkül? Ez még a forgatókönyvírók számára is elképzelhetetlennek tűnt, és 2018-ban végleg lehúzták a rolót. Egy dolog azonban nem változott: akárhány szerepet alakított azóta Gillain Anderspn, akárhány darabban játszott, a nevéről ma is mindenkinek a vörös Scully jut az eszébe. Pedig azóta számtalanszor bebizonyította, ezer és egy arca van.

Idén már az 56-ot tölti majd, tuti nem ismersz rá a magyarok kedvenc titkos ügynökére.

Fotók: így változott meg Scully 30 év alatt - Te felismernéd még?
  • x-akták, Scully, sorozat, Gillian Anderson,
  • x-akták, Scully, sorozat, Gillian Anderson,
  • x-akták, Scully, sorozat, Gillian Anderson,
  • x-akták, Scully, sorozat, Gillian Anderson,

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra