Hogyan használjuk a Metz bilincset?

Nem példa nélküli, hogy egy cég neve egy termék neveként kerül a köztudatba, amikor szinte egyeduralkodóvá válik egy adott piacon. Egy ilyen név a Metz bilincsé is.

A szalagrögzítésről a témában járatosaknak – legalábbis Magyarországon – bizonyára a Metz Művek jut eszébe, hiszen 1992-től kezdve ők a méltán népszerű BAND-IT szalagok kizárólagos forgalmazói Magyarországon és Romániában.

Termékeik rendkívül elterjedtek, használják őket elektromos hálózatok telepítésénél és karbantartásánál, telekommunikációs infrastruktúrafejlesztéseknél, a katasztrófavédelemben, biztonsági rendszerek kiépítéséhez, de még a vegyiparban is.

A Metz neve ezen a területen egybeforrt a minőséggel és a szakértelemmel mind a magyar, mind a nemzetközi piacon.

Miért a Metz bilincs?

A Vilszershopnál kapható Metz rögzítéstechnikai termékek számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, úgy mint:

  • széles körű felhasználhatóság,
  • problémamentes, hatékony szerelhetőség,
  • utánozhatatlan ár-érték arány,
  • pehelysúly, mégis erős rögzítés,
  • esztétikum,
  • szabványoknak való megfelelés,
  • számos műszaki irányelvnek való megfelelés.

A Metz szalagrögzítés alapjai

Hogyha a Metz szalagrögzítési termékeivel dolgozunk, vannak alapelvek, amiket mindenképpen érdemes követni a siker érdekében.

A szalagokat minden esetben a tekercsben kell adagolni, nem pedig előre levágni, hanem csak a záró felfűzése után, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen.

Amennyiben előregyártott bilincset használunk, még gyorsabban mehet a munka hiszen pár lépéssel kevesebből épül fel a szerelési folyamat.

Figyelni kell, hogy a felirat minden esetben a szalag külső felszínére kerüljön, mivel ennek fontos szerepe van a feszítés során.

A zárón túl vissza kell hajtani egy hozzávetőleg 6 cm-es darabot, melynek ívét kalapáccsal vagy fogóval lehet szűkíteni. Az egymást fedő részeket párhuzamosan kell futtatni.

A célszerszám

Ha szalaggal szerelünk, a BAND-IT szerszámot minden esetben a befűzési irányhoz igazítva helyezzük a szalagra. Ha balos a befűzés, akkor felülről, ha pedig jobbos, akkor alulról kell közelíteni.

Feszítésnél először szorítunk, de aztán már a kar zár magától is automatikusan. A szalagon lévő betűk mozgása jelzi, hol tartunk éppen a folyamatban, ha lelassul vagy leáll a mozgás, akkor mindenképpen hagyjunk fel a feszítéssel.

Ahhoz, hogy lezárjuk a bilincset, a szerszámot részben vissza kell hajtani a feszítőkar folyamatos visszaforgatásával, a szerszám ütközésig történő továbbhajtásával egyetemben.

A feszítőkar lazítása után a szerszámot hátrébb csúsztathatjuk, míg a pofa vissza nem kerül a biztosító fülek mögé. Végül le kell kalapálni a füleket.

A plusz egy lépés mindig az ellenőrzés. Akkor járunk el jól, ha a szalagon látható dudorok nem mozdulnak el. Lazán kötöttünk, ha mégis mocorognak, túlfeszítés esetén pedig repedések, esetleg szakadás látható.

24 óra